SK Libuš - oficiální stránky

SK Libuš je sportovním nástupcem klubu Sokol Libuš, založeného v roce 1923. Přečtěte si o nás více.

Nábor hráčů probíhá v klubu SK Libuš celoročně!!!

Pokud chcete přihlásit svého syna/dceru do fotbalového oddílu SK Libuš, přijďte kdykoliv, kdy je trénink dané kategorie (rozdělení dle věku viz níže).

Fotbalovou obuv, oblečení a míč přineste s sebou. Všechny informace Vám rádi sdělí zodpovědní trenéři nebo vedoucí. Potřebné kontakty naleznete zde.


Předpřípravka: 2017 a mladší
Mladší přípravka:    2015 - 2016
Starší přípravka:  2013 - 2014
Mladší žáci:  2011 - 2012
Starší žáci:  2009 - 2010
Mladší dorost:  2007 - 2008
Starší dorost:  2005 - 2006

Háje - Libuš 4:3 (p.k.) - 10.04.2024 - Starší dorost

  • pohár
  • zápasy

FC Háje JM – SK Libuš   4:3 (p.k.) (2:0 3:3)

Hráno:        10.04.2024 16:30
Hřiště:       Háje – UMT
Sestava:    Sam – Šimi ©, Míra, Koza, Nazi – Koudy, Martin, Pepa – Jony, Max, Habib (61' Mery)
Branky:      54' Jony, 66' Jony, 82' Max (p.k.)
ŽK:            58' Pepa, 78' Koza, 80' Martin, 85' Nazi

Ve středu nám los poháru přisoudil největšího favorita na výhru v soutěži – FC Háje JM.

Chtěli jsme hrát na nulu vzadu a z pevné obrany, ale naše plány šly pryč už zhruba po dvaceti vteřinách, kdy se domácí dostali po naší další defenzivní hrubici do vedení. Když Háje v jedenácté minutě zvyšovaly už na 2:0, asi málokdo nám věřil. Za celou první půli jsme se jen horkotěžko dostávali na soupeřovu polovinu a poločasový hvizd byl pro nás vysvobozením.

Co se dělo v kabině radši komentovat nebudu, ale za následek to mělo to, že jsme ve druhé půli viděli úplně jinou Libuš. Byli jsme lepší, zmáčkli jsme soupeře a snížili na 2:1. Háje nám sice odskočily z ojedinělé šance opět na rozdíl dvou branek, my jsme se však nevzdali a naší bojovností jsme dokázali do sítě protlačit další dvě branky a šlo se na loterii – pokutové kopy.

V nich jsme si opět vybrali naše „štěstí“, které nás provází celou sezónou, a Háje si tak připsaly nejtěsnější možnou výhru a postupují do semifinále.

Především za druhý poločas se rozhodně nemáme za co stydět, potrápili jsme tým, který nám na podzim uštědřil porážku 0:11! Pokud takhle budeme hrát v každé jedné minutě každého zápasu, nemusíme se o záchranu bát. Penalty už jsou hlavně o štěstí a to jsme dnes, ostatně jako ve zbytku sezóny, neměli.

V neděli od 14:15 nás čeká veledůležitý záchranářský souboj na půdě Zličína, chceme v něm vidět stejně hladový tým jako ve druhé půli dnes na Hájích!

Hostivař - Libuš 2:1 (0:0) - 07.04.2024 - Mladší dorost

  • mistrovská utkání
  • zápasy

SK Hostivař – SK Libuš   2:1 (0:0)

Hráno:        07.04.2024 14:15
Hřiště:       Hostivař – tráva
Sestava:    Seman – Procházka, Ötwös D., Přibyl, Dastych, Hájek J., Frank, Ötwös M , Novák,
   Mazaný, Vojta
Střídali:    Pospíšil, Filip Tran
Branky:       49' 1:0, 73' 2:0, 81' Dastych 2:1

Ve velkém vedru, proti třetímu celku tabulky, jsme podali výborný výkon.

Hlavně v 1. poločase jsme byli lepší, hráli jsme aktivně a vysoko a nutili domácí k chybám, ale opět se nám nedařilo v koncovce. Hlavně Jonáš na hrotu zazdil co se dalo a tak místo výsledku 5:2 pro nás skončil poločas nerozhodně.

Ve 2. poločase nám už docházely síly, ale bojovali jsme až do konce. První branka soupeře byla sporná, útočník soupeře fauloval Ondru v našem PÚ a kluci přestali hrát, ale rozhodčí nezapískal faul, ale až branku. Nás to nepoložilo a snažili jsme se o vyrovnání, ale měli jsme i smůlu. Po akci Filipa Nováka a dobrém zakončení domácí stoper vyskluzoval míč z brankové čáry. Dále Jonáš v samostatném nájezdu nepřekonal výborného brankáře soupeře. Domácí poté dali krásnou branku po rohu a zdálo se, že je rozhodnuto. Ještě jsme se pokusili o změnu výsledku a vrhli jsme všechny síly do útoku, ale podařilo se nám jen snížit.

Dnes velká pochvala mužstvu za výborný výkon a doufám, že tento výkon předvedeme i v dalších zápasech.

Hodnocení - zimní příprava 2023/2024 - Mladší dorost

  • hodnocení
  • informace

Hodnocení – zimní příprava 2023/2024
zápasy
Zápasy    Výhry    Remízy    Prohry    Skóre    Body   
7    0    1    6       9:33    1   
 
Počet odehraných přípravných zápasů: 7
#.  Hráč Počet
 1.    Tuček 7  
 2.    Procházka, Seman, Vojta 6  
 5.    Frank, Hájek J., Mazaný, Novák, Ötwös M., Zeman 5  
 11.    Ötwös D., Trkal 4  
 13.    Pospíšil, Přibyl, Sandetskyy, Tran Filip 3  
 17.    Dastych, Merenus, Ondřejek, Shaynoha, Vlasák 2  
 22.    Beneš M., Herman, Krychfalovshiy, Navara V.,
  Navara P., Slavík, Staněk
1  
  
Střelci branek
#.  Hráč Počet
1.    Vojta 3  
2.    Sandetskyy 2  
3.    Frank, Ondřejek, Trkal a vlastní 1  
 
Příprava na jarní sezónu se nám vůbec nepovedla. Docházka na tréninky velmi slabá a zápasy pokaždé v jiné sestavě. Výsledky přípravných zápasů špatné, ale herní výkony nebyly zase tak hrozné, jen jsme měli problémy s finální fázi a občas výpadky v obraně.

Před začátkem jara musíme věřit, že i po špatné přípravě nějaké body uděláme a soutěž zachráníme…

Libuš - Zbraslav 2:3 (2:1) - 06.04.2024 - Starší dorost

  • mistrovská utkání
  • zápasy

SK Libuš – SK Zbraslav   2:3 (2:1)

Hráno:        08.04.2024 14:15
Hřiště:       Libuš – tráva
Sestava:    Kuba – Tejdy, Šimi ©, Míra, Nazi – Koudy, Koza (62' Martin), Pepa (70' Habib) – Jony, Max,
   Nusky (33' Mery)
Branky:      28' Max (p.k.), 35' Max
ŽK:            57' Koza, 69' Pepa, 84' Max, 90.+2' Tejdy

V sobotu se na Libuši odehrál důležitý záchranářský duel proti Zbraslavi.

Už od rozcvičky byla na klucích vidět motivace a touha zápas zvládnout. Tu jsme si však do zápasu absolutně nepřenesli a hosté si s námi do první picí přestávky dělali absolutně co chtěli. My jsme hráli s obrovským respektem, až strachem a čekali co soupeř předvede. Můžeme být rádi, že z toho bylo pouze jednobrankové vedení hostů.

Po pauze na pití jsme se oklepali a probrali se. Ve 28. minutě poslal Nusky do průniku Maxe, který brankáře sice neprostřelil, vybojoval však pokutový kop, který sám proměnil. Do poločasu se hra převrátila a my se dostali na koně. Byli jsme hladovější a ve 35. minutě Max výborně zatlačil hostujícího brankáře a převrátil stav utkání na 2:1. Těsně před odchodem do kabin se Max dostal do dalšího průniku, byl faulován, ale hlavní rozhodčí i přes gestikulaci asistenta pokutový kop nepochopitelně nenařídil.

O přestávce jsme si řekli, že se vyvarujeme chyb, zkusíme přidat další gól a zabojujeme o 3 body. To co se dělo v druhé půli, snad ani nestojí za komentář. Hosté se po dvou našich kličkách v našem vlastním vápně dostali do vedení 3:2 a my už jsme jen odevzdaně sledovali, jak si odnáší z našeho hřiště výhru.

Kluci, tohle píšu pro vás. Prohrát se může, nikdo na vás nebude řvát po prohraném zápase, ve kterém každý nechá 150% a odplazí se ze hřiště po čtyřech. Ale takhle to nepůjde. Chyby se staly, ale měli jsme 40 minut na to něco se zápasem udělat. Místo toho jsme viděli 11 frajerů, kterým všem bylo jedno jak to dopadne, kteří ve druhém poločase nenechali na hřišti absolutně nic! Takhle to určitě nepůjde a jestli takhle chceme hrát, tak jsme neměli přebor vůbec přihlašovat.

V dalším týdnu nás čeká už ve středu pohár na půdě Hajů.

Libuš - Modřany 1:1 (0:0) - 06.04.2024 - A Team Muži

  • mistrovská utkání
  • zápasy

SK Libuš – SK Modřany   1:1 (0:0)

Hráno:        06.04.2024 10:15
Hřiště:       Libuš – tráva
Sestava:    Tůma – Šenk, Šupina, Dorazil – Calta (62' Stuchlík), Beneš, Růžička D., Čížek – Nekola
   (62' Chum), Houdek, Kocourek (78' Davizi)
Branky:      47' 0:1, 88' 1:1 Chum
ŽK:            Houdek, Nekola, Růžička D.

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi opatrně. Postupem času však hosté začali mít více ze hry a vytvořili si i mírný tlak. Největší nebezpečí pro naši branku hrozilo po standardních situacích, které hosté zahrávali velmi dobře. Naštěstí naše obrana fungovala opět výborně i za pomoci dnes chytajícího Tůmy a když už se hosté dostali do šance, tak v koncovce byly nepřesní.

Naše hra byla tentokrát dost mizerná, nedařila se nám vůbec rozehrávka, kombinace a navíc náš pohyb bez míče byl hodně tragický. Přesto jsme několikrát ohrozili hostující branku a dokonce po našem rohovém kopu zahodil Čížek 100% šanci poslat nás do vedení. Jinak však hosté dál byli lepším týmem.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit jiným stylem hry, než který jsme produkovali v poločase prvním, což se nám vůbec nepovedlo a ve druhé minutě šli hosté po pěkné střele do vedení. Dalších dvacet minut naše hra postrádala přesnost a hlavně u některých hráčů větší chuť a zápal s výsledkem něco udělat. Po střídání jsme malinko přeskupili řady a pomalu se hra přemístila na hostující polovinu. S krásným volejem Beneše si náramně poradil hostující brankář, ale čas běžel v náš neprospěch.

Poslední risk byl s vysunutím Šupiny na hrot, což se nakonec vyplatilo. Dvě minuty před koncem vyhrál hlavičkový souboj ve vápně pro Chuma, který umístněnou střelou k tyči vyrovnal. Hosté ještě dostali hezký dárek v podobě dvou trestných kopů, které naštěstí pro nás trefovaly hráče ve zdi a v poslední minutě nastavení jsme šli po sražení míče hostujícím hráčem sami na branku, ale akci zastavil zvednutý praporek AR2 pro offsidové postavení(?) a tak se pískal konec.

Pro nás je dnes bodík určitě hodně dobrý. Dá se říci, že minulé kolo ztráta, dnes zisk. I když nás zužují zranění našich klíčových hráčů (Gutheis, Kořínek, Klimeš, Ivančo, Havlák, Růžička Fr.), musíme dál makat v bojích za záchranou. Do dalších kol to chce mít více klidu na míči, jednoznačně zpřesnit rozehrávku, zbavit se zbytečné nervozity a dál musí být vidět od všech hráčů poctivá práce a chuť jít vyhrát.
Další zápas odehrajeme v neděli 14.4. od 16:30 s Přední Kopaninou „B“ na jejich na hřišti.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Šupina;   2. Nekola;   3. Stuchlík, Chum

Raptors - Libuš 1:1 (0:1) - 30.03.2024 - A Team Muži

  • mistrovská utkání
  • zápasy

Prague Raptors FC – SK Libuš   1:1 (0:1)

Hráno:        30.03.2024 13:30
Hřiště:       Zličín – UMT
Sestava:     Kořínek – Šenk, Šupina, Dorazil – Calta, Beneš, Houdek, Čížek – Nekola (88' Kocourek),
    Havlák (68' Stuchlík), Klimeš (77' Sobotka)
Branky:        43' 0:1 Klimeš, 84' 1:1
ŽK:              ­Houdek, Nekola, Stuchlík, Kocourek

Do utkání s druhým týmem tabulky jsme vstupovali s odhodláním získat nějaký bodík, což se nám nakonec i zdařilo. Hlavně jsme chtěli být pozorní v defenzivě, ohlídat nebezpečné hráče domácích a být aktivní směrem dopředu.

To se nám od začátku dařilo a domácí byli postupem času bezradní. Naopak naše akce byly více a více nebezpečné. Bohužel šance Nekoly a Havláka brankou neskočily, ale ke konci poločasu se prosadil Klimeš po přiťuknutí míče Havlákem a my šli do zaslouženého vedení. Domácí jsme za celý poločas do žádné velké šance vůbec nepustili.

Druhý poločas už z naší strany tak aktivní nebyl a domácí nás dost tlačili na naší polovině. My se snažili o rychlé kontry, ale v několika slibně se rozvíjejících akcí nás zklamala finální nahrávka či špatné provedení. Ovšem defenziva pracovala na jedničku a stále s přehledem odolávala sílícímu tlaku. Bohužel šest minut před koncem utkání se po trestném kopu míč odrazil nešťastně k domácímu hráči, který bez problémů vyrovnal. Závěrečný tlak jsme již ustáli a zápas skončil zřejmě spravedlivou remízou.

Tentokrát byla na naší straně vidět větší chuť a odhodlání oproti domácímu týmu a dobrá defenzivní činnost od všech hráčů dirigovaná výborně hrajícím Šupinou.
Další zápas odehrajeme v sobotu 6.4. od 10:15 na domácím hřišti proti mužstvu Modřan.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Šupina;   2. Beneš ;   3. Šenk

Admira B - Libuš 2:0 (2:0) - 29.03.2024 - Starší dorost

  • mistrovská utkání
  • zápasy

FK Admira Praha B – SK Libuš   2:0 (2:0)

Hráno:        29.03.2024 10:00
Hřiště:       ZŠ Hovorčovická – tráva
Sestava:    Sam – Tejdy (41. Nusky), Šimi, Míra, Nazi – Koudy ©, Koza (82. Lukáš G.), Pepa – Jony, Max,
   Fares (69. Příba)
Branky:      -

Na Velký pátek jsme přijeli na travnaté hřiště v demoličním stavu ZŠ Hovorčovická, kde nás hostila domácí Admira. Věděli jsme, že domácí dávají málo gólů, o to méně jich však dostávají, proto jsme šli do zápasu ze zatažené obrany s plánem hrát na rychlé brejky.

První půlhodinu se nám to opět dařilo výborně, domácí se dostali do jedné šance, kdy jsme v přechodu ztratili míč a oni mohli postupovat do otevřené obrany. Jinak se do šancí takřka nedostávali. Poté si však naše obrana vybrala slabší moment – Šimi špatně odhadl balón a Sam, který se snažil situaci uhasit trefil útočníka a rozhodčí nařídil pokutový kop, ze kterého se Admira dostala do vedení. O pár minut později se Max dostal do úniku a domácí stoper ho zatáhl a viděl, pro nás nepochopitelně, jen žlutou kartu. Těsně před odchodem do kabin využili domácí nedůrazu naší defenzívy a ujali se dvoubrankového náskoku.

V kabině jsme si řekli, že Admira sice není náš největší soupeř v boji o záchranu, ale přesto s nimi hrajeme vyrovnaně a nemáme co ztratit. I přes šance na obou stranách se už skóre ve druhé půli nezměnilo a Admira si připsala, nutno říci, zaslouženou výhru 2:0.

Příští sobotu nás čeká velmi důležitý zápas od 14:15 na Libuši, kde přivítáme Zbraslav.


Archiv článků >>