Braník - Libuš 2:1 (1:0) - 31.03.2019 - Mladší dorost

Články > Mladší dorost > Braník - Libuš 2:1 (1:0)  |  31.03.2019


ABC Braník – SK Libuš   2:1 (1:0)

Hráno:      31.03.2019 12:15
Hřiště:      Braník – UMT
Sestava:   Ďuriník – Srb, Švejda, Šenk, Dutčak – Beneš – Mirvald, Slanina, Waiz, Dubnov – Adamopulos
Střídali:   Tverdyj, Holý, Štulík
Branky:    36' 1:0 (p.k.), 43' 1:1 Waiz, 49' 2:1
ŽK:            Slanina
 

Do 13. kola proti celku Braníka, který vede naši soutěž, jsme nastoupili s odhodláním zopakovat výkon z podzimní části, znesnadnit favoritovi hladkou cestu soutěží a hlavně odčinit špatný dojem z předvedené hry z posledního utkání proti Zličínu.

V první polovině jsme si nevytvořili takřka žádnou brankovou příležitost, až na příležitost Waize a Slaniny, ale ani soupeř nás nikterak nepřehrával a kluci se prezentovali sympatickým bojovným výkonem. Když už šlo do tuhého, zachránil nás kouzelník – brankař Ďuriník. Těsně před koncem poločasu, když už vypadalo, že do kabiny půjdeme za nerozhodného stavu, si vybral Ďuriník první slabou chvilku a po rozpačitém výběhu fauloval útočícího hráče soupeře. I přes dobrý odhad strany se z pokutového kopu soupeř nemýlil (1:0).

O přestávce jsme nabrali síly a s odhodláním jsme vlétli na soupeře, když po jasném faulu na Adamopulose, který od písknutí a zahájení hry sudím težce zatápěl soupeři, se krásně za přispění teče ve zdi trefil přízemní střelou na stranu golmana Waiz (1:1). V tu chvíli soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí a my byli na koni. Bohužel naše snaha často končila faulem soupeře a píšťala arbitra zůstávala kupodivu stále němá. Z nenápadného rohového kopu soupeře ve 49. minutě, který v tu dobu nikterak nehrozil, přišlo potrestání a to když Ďuriník měl balón takřka v rukou, soupeřovu hráči se před nimi podařil balón usměrnit do branky (2:1). Druhý darovaný gól. I přes několik gólových situací, jako například přehození gólmana Adamopulosem z hranice šestnáctky nebo další rány Waize z tresného kopu v závěru utkání, se nám nepodařilo vstřelit alespoň vyrovnávací gól.

Nicméně, týmovému výkonu, co se týče bojovnosti a chuti do hry se nedalo v zásadě nic vytknout. Ten, kdo byl přítomen na obou zápasech a hráče nezná, by si mohl říci, že hrál jiný tým. Kluci si dokázali, že hrát se dá opravdu s každým. I přes nepřesnosti v rozehrávce, byly na hřišti vidět hezké fotbalové momenty a jak se říká, prohrát se může, ale musí se na hřišti odevzdat vše a to kluci udělali. Dnes bohužel rozhodly individuální chyby na místě, kde jsou vidět nejvíce. Hlavu vzhůru! Do konce soutěže zbývá ještě 9 kol a pokud všichni budou táhnout za jeden provaz jako proti Braníku, určitě budeme atakovat horní část tabulky, kam patříme.

Příští utkání odehrajeme na domácím hřišti 6.4.2019 od 11:00 s celkem Union Vršovice.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš