SK Libuš - výročí 100 let založení - Starší dorost

Články > Starší dorost > SK Libuš - výročí 100 let založení  |  22.05.2023


Charakteristika týmu

  • je to tým, který chce bojovat a vyhrávat, zároveň sází na partu v kabině. Ne všechny dokáže přijmout. I přes změny a odchody hráčů je to hlavní charakteristi­ka týmu.


Něco o týmu

  • víme, že nebudeme přehrávat soupeře kombinací a technickým fotbalem, ale je to jedna z činností, na které pracujeme, a chceme po hráčích, aby se nebáli hrát.
  • touha u dorostu byla si zahrát divizi stejně, jako v žácích, ale to se nám povedlo až na poslední sezónu, je to symbolické, taková rozlučka s mládežnickým fotbalem, pro kluky i přes výsledky výborná zkušenost.
  • nebudeme si nic nalhávat, možnost byla zahrát si ji dříve, ale Covidová pauza přerušila tehdy dobře rozjetou sezónu tehdejšího staršího dorostu


Největší úspěch za poslední dobu

  • v minulé sezóně se klukům podařila fantastická sezóna, kdy bez jediné soutěžní porážky si dokráčeli pro DOUBLE, v soutěži ztratili pouze jednou body za remízu, jinak jen výhry a nádherné skóre
  • tento počin ovšem zůstal u pražského svazu bez povšimnutí, při tom nepamatujeme tým, který by v posledních deseti letech měl podobnou bilanci ve skromných podmínkách našeho klubu


Delší ohlédnutí z role trenéra na druhém břehu

  • je pravda, že za roky se kádr na Libuši měnil, ale jako trenér Hájů a Braníka jsem jezdil na Libuš vždy nerad, věděli jsme, co nás čeká – na tu dobu kluci byli vždy fyzicky vyspělí, nepříjemný v soubojích, i přes technickou převahu jsme odjížděli z 90 procent bez úspěchu, bylo to takové klišé – kopaná je hezká hra, kterou vždy vyhrají Němci (Libuš). Na druhou stranu i přes nevraživost během hry rád vzpomínám i na kluky a jejich začátky, jsem rád za ty, co pokračují, nebo i ostatní v jiných rolích.


Co bych popřál Libuši

  • přeji ji hodně štěstí do dalších let, nějakého investora, který by zajistil dětem v této lokalitě důstojné podmínky pro jejich rozvoj, hlavně tréninkové hřiště na období, kdy se nesmí na trávu, ale i lepší zázemí, které si nemůžeme dovolit, ale zasloužili by si ho všechny kategorie.

Závěrem poděkování klubu za krásné okamžiky za poslední léta, hráčům staršího dorostu přeji ať je fotbal nadále baví a přináší jim radost i přes složité situace během utkání. Ať vám slouží všem zdraví.
Děkuji a bylo mi ctí, že jsem mohl strávit část trénování i s touto partou, ať se dařilo, či jsme prožívali infarktové situace během utkání.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš