Uhříněves - Libuš 1:3 (0:2) - 19.09.2023 - Starší dorost

Články > Starší dorost > Uhříněves - Libuš 1:3 (0:2)  |  19.09.2023


SK Čechie Uhříněves – SK Libuš   1:3 (0:2)

Hráno:        19.09.2023 18:30
Hřiště:       Uhříněves – UMT
Sestava:    Sam – Tadeáš, Koza, Šimon – Keny, Šajny, Oči (55' Jony), Beny, Nazi (55' Tony) – Max P.
   (75' JJ), Kryštof
Branky:      3' Max P. , 9' Keny, 63' Beny (p.k.)
ŽK:            36' Beny, 43' Sam, 60' Šajny, 85' Tony

V předehrávce druhého kola poháru PFS jsme zavítali na půdu Uhříněvsi. Do zápasu jsme šli s tím, že neexistuje nic jiného než výhra a postup. To bylo na začátku vidět.

Hned ve třetí minutě našel Sam výkopem Maxe, který nás poslal do vedení. O 6 minut později dobře zavřel Keny zadní tyč a poslal nás do dvoubrankového vedení. Poté však přišla pro mě nepochopitelná pasáž utkání, kdy jsme se absolutně přizpůsobili hře soupeře. Ten hrozil z dlouhých nákopů, které dělaly naší obraně problémy. My však místo toho, abychom si v klidu zahráli, dali si góly a užili si zápas, začali hrát soupeřovým stylem a nikdo jakoby nechtěl běhat.

Další zajímá situace přišla až v 37. minutě, kdy se nechal hostující stoper vyprovokovat Maxem a dostal červenou kartu. Před poločasem si vybral slabší moment Sam, který strašně hloupým způsobem věnoval soupeři nepřímý kop z pár metrů od brány – domácí útočník orazítkoval tyč.

Do druhé půlky jsme chtěli hru uklidnit a začít hrát s balónem. To se nám dařilo jen trochu. V 60. minutě se soupeř dostal do zápasu brankou ze standardky. O tři minuty později však Keny dobře dohrál situaci a vybojoval penaltu pro náš tým, kterou Beny se štěstím proměnil. Do konce už se nic zásadního, kromě našich zbytečných žlutých karet za kecy, nestalo.

Vážím si výhry, druhým dechem však dodávám, že takovýto zápas vyhrát pouze 3:1 není žádná hitparáda. Zkušenější soupeř by naše chyby vzadu trestal! Výhra je však výhra a tahle přišla v soutěžním zápase téměř po roce, takže nebudeme naštvaní, utkání jsme zvládli dotáhnout do úspěšného konce a z chyb se do příště poučíme.

Příští zápas nás čeká v sobotu od 14 hodin na Zbraslavi.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš