Meteor B - Libuš 1:0 (0:0) - 12.11.2023 - A Team Muži

Články > A Team Muži > Meteor B - Libuš 1:0 (0:0)  |  12.11.2023


FK Meteor Praha VIII B – SK Libuš   1:0 (0:0)

Hráno:        12.11.2023 14:00
Hřiště:       Bedřichovská – tráva
Sestava:     Kořínek – Čížek, Růžička Fr., Dorazil – Calta, Beneš, Růžička D., Davizi – Chum
    (85' Dubnov), Havlák (75' Stuchlík), Klimeš
Branky:        81' 1:0
ŽK:              ­Klimeš, Růžička Fr., Davizi

Na poslední chvíli nám domácí sdělili, že hřiště s UMT je rozbité a požádali nás odehrát utkání na promáčené přírodní trávě, čemuž jsme vyhověli. Od začátku utkání se hrálo ve svižném tempu, ale akce obou mužstev většinou končily před pokutovým územím soupeře. Nejdříve jsme se do nebezpečných akcí dostali my. Bomba Havláka z 25m šla jen těsně nad domácí branku a tentýž hráč za pár minut ze stejné vzdálenosti se pokusil o lob přes domácího brankáře, který však jeho střelu konečky prstů vytěsnil a Klimeš se k dorážce v souboji s domácím stoperem nedostal. Navíc HR posoudil jejich souboj jako faul Klimeše a ještě mu dal žlutou kartu (úplný nesmysl) a za další tři minuty obdrželi žluté karty Růžička Fr. a Davizi za zcela běžné zákroky. Domácí se dostali též ke dvěma nebezpečným zakončením, které jsme vždy stačili se štěstím zblokovat na roh.

Druhý poločas byl dost podobný tomu prvnímu, akorát s tím, že se proti nám začal pískat skoro každý kontakt a tak domácí měli díky standardním situacím mírnou převahu. Naše obrana v čele s dobře chytajícím Kořínkem však všem nebezpečím odolávala a navíc se nám otevírala okénka v domácí obraně, které jsme velmi dobře využívali k mnoha velmi dobrým možnostem k dosažení branky. Bohužel domácí brankář doslova čaroval, když vždy včasným vyběhnutím zabránil samostatným nájezdům našich hráčů. Kolem 70. minuty nás poslali domácí hráči do samostatného průniku, díky špatné zpětné nahrávce, ale k našemu zděšení se mával a zároveň i pískal offside!!! Na náš dotaz se AR1 vyjádřil, že on hlídal lajnu a ne kdo nahrává a HR sdělil našemu kapitánovi, že se jednalo o neúmyslný odraz od domácího hráče!!!!

V sedmdesátéosmé minutě přišla pro nás asi rozhodující chvíle utkání, kdy Klimeš vyzval ke skórování Chuma, který však svou obrovskou šanci zazdil. Zcela sám na malém vápně vůbec netrefil domácí branku. Za tři minutky přišel trest, když domácí hráč zkusil skok plavmo kolem našich hráčů, ale HR to viděl k našemu údivu jako faul a z následného trestného kopu se domácí hlavou prosadili a šli do vedení. Nervózní závěr a náš tlak k vyrovnání nevedli a tak bohužel odjíždíme s prázdnou.

Utkání by zřejmě slušela remíza, ale tentokrát o výsledku rozhodoval i jiný faktor. Navíc chování hl. pořadatele utkání směrem k naší lavičce a hráčům bylo neuvěřitelné (neustálé nadávky a vyhrožování) a to vše bez jakékoli reakce AR1 či HR.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Čížek;   2. Havlák;   3. Růžička Fr., Klimeš

Závěr soutěže nám tím bohužel nevyšel jak jsme si představovali a tím skončil pro nás absolutně nepovedený podzim. Deset bodů a předposlední místo v tabulce je pro všechny velké zklamání, které má však určitě několik jasných faktorů. Hlavním důvodem je, že jsme se za celý podzim sešli v plném počtu (chyběl jeden hráč) pouze k utkání se Zbraslaví. Nejdříve to byly dovolené a poté nemoci a zranění a dalším z hlavních důvodů je naše neplodnost v koncovce, což nám sebralo též několik bodů do tabulky.

Do jarní části se snad k nám vrátí dva až tři odchovanci, kteří nám v bojích o záchranu soutěže určitě chtějí pomoci a věřím, že i pomohou. Zimní příprava bude určitě tvrdá a náročná, aby jarní boje byly úspěšné, proto uděláme všichni maximum.

Našim fanouškům děkujeme za přízeň i v časech, ve kterých se nedaří a přejeme vše dobré a hlavně hodně zdraví v novém roce. Přípravné zápasy budou vystaveny na našem webu.
Jarní část soutěže začíná 9.3. a to 17. kolem (doma s Bohnicemi).

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš