Cholupice - Libuš 3:2 (3:0) - 05.06.2024 - A Team Muži

Články > A Team Muži > Cholupice - Libuš 3:2 (3:0)  |  05.06.2024


TJ Sokol Cholupice – SK Libuš   3:2 (3:0)

Hráno:        05.06.2024 18:00
Hřiště:       Cholupice – tráva
Sestava:     Kořínek – Maršík, Šupina, Dorazil – Kocourek (46' Calta), Beneš, Davizi, Čížek – Stuchlík
    (77' Sobotka) – Havlák (70' Chum), Gutheis
Branky:        1' 1:0, 8' 2:0, 30' 3:0, 59' 3:1 Gutheis, 69' 3:2 Gutheis
ŽK:              ­Maršík, Sobotka

Začátek utkání byl pro nás jak ze špatného snu. Ještě neutekla první minuta a první útok a střela domácích, která byla tečovaná Benešem končí v naší síti. Dobíhá sedmá minuta a odkop Dorazila trefuje domácího hráče a míč se odráží do šibenice naší svatyně = 2:0 pro domácí. V té chvíli jsme byli úplně mimo a do patnácté minuty nás ještě dvakrát zachraňoval dobře chytající Kořínek.

Naše celkem povedené akce jsme dotáhli před pokutové území a tam byl většinou konec. Zákroky Kořínka nás však dostávaly do hry a začali jsme celkem jasně domácí přehrávat a s tím přicházely i obrr šance, ale co my dokážeme zahodit, je někdy až neuvěřitelné a navíc štěstí stálo na domácí straně při střelách Gutheise a Havláka (břevno, tyč). Po břevnu Gutheise se domácím podařil brejk a zvýšili na 3:0. Prostě staré fotbalové nedáš – dostaneš zase zafungovalo. Přicházejí opět naše šance, ale Beneš v té absolutně TOP netrefil z pěti metrů z dvou třetin prázdnou branku a další možnosti byly zahozeny. Skončil poločas tři nula pro domácí, ale stav mohl být třeba 6:6.

Po poločasové domluvě v kabině jsme chtěli odehrát důstojnou partii a neudělat si výsledkovou ostudu. Začátek druhého poločasu začali (z kopce) opět lépe domácí a v prvních deseti minutách zahrávali několik rohových kopů, které jsme však stačili odvrátit bez brankové úhony a postupně přebrali taktovku hry a začala naše ostrostřelba na domácí svatyni. V padesátédeváté minutě po přiťuknutí Havláka se konečně prosadil střelou na přední tyč velice agilní Gutheis. Za deset minut skóruje opět Gutheis po nahrávce Beneše a domácí se musí strachovat o výsledek. Naše převaha je markantní – střely létají kolem branky a když po střele Calty zvedáme ruce, tak přijde skvělý zákrok domácího brankáře. Domácí se již pokouší pouze o rychlé brejky, které naštěstí pro nás buď končí na Kořínkovi, nebo stačí obrana zasáhnout či zakončení jde mimo branku. Tlak máme enormní, ale když i hlavička Sobotky z jasné pozice míří nad, stejně jako trestný kop Gutheise, tak končí zápas naší porážkou.

Tím je náš osud zpečetěn a po mnoha letech se v příští sezóně bude hrát na Libuši pouze I.B třída. Všem z týmu je to moc líto, ale obrovská jarní marodka nás srazila doslova do kolen. Dnes krom prvních patnácti minut jsme podali velmi slušný a bojovný výkon. Kluci dřeli do úmoru (4 končili v křečích s naprostým vyčerpáním) a i když to konečný výsledek nepřineslo, tak je to určitě cesta, kterou musíme jít.

Další zápas odehrajeme v sobotu 8.6. od 17:00 (povinný začátek od PFS) na domácím hřišti proti Meteoru „B“.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Gutheis;   2. Kořínek;   3. Havlák, Šupina

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš